Mini-blogs
nemen je met mij mee op pad

Ontdek
wie ik ontmoet en wat ik hoor

Leerzame
ervaringen deel ik het liefst

 

Benieuwd wat ik meemaak in mijn vak en geïnteresseerd in (schrijf)tips? Lees mijn mini-blogs om op de hoogte te blijven!

Nieuws


Terug naar overzicht

12-01-2022

Creatief denken

Als ondernemer moet je altijd creatief zijn, of je nu daadwerkelijk een creatief beroep hebt zoals ik, of niet. Een goed voorbeeld van creatief ondernemerschap zie ik momenteel terug bij diverse nationale en internationale musea. In de tijd dat ze noodgedwongen de deuren moeten sluiten, zijn ze danig gaan ‘omdenken’: hoe kunnen we mensen tóch een kijkje in het museum geven zonder dat ze daadwerkelijk een voet over de drempel zetten? Via een virtuele tour! Zelf ga ik graag op virtueel bezoek. Toegegeven: daadwerkelijk een museum in stappen en alles ruiken, voelen en zien, kan een veel grotere indruk op je maken dan via een beeldscherm. Maar van de andere kant: ik bezoek de laatste maanden meer musea via de digitale weg, dan in de jaren daarvoor live.

De ene virtuele tour is de andere niet, maar ieder museum probeert er wat moois van te maken om bezoekers te prikkelen. Net zoals ik met een tekst mensen nieuwsgierig wil maken of juist meer wil uitleggen over een onderwerp, doen musea het tegenwoordig met interessante filmpjes, interactieve tours en webinars. Mijn persoonlijk tip? Volg eens een webinar van het Oorlogsmuseum Overloon. Je gaat op pad door het museum, luistert naar aangrijpende verhalen en ziet filmpjes die je raken. Waar de scepticus nu misschien denkt dat ik dit museum vervolgens ‘afvink’ van mijn lijstje, geeft het mij juist een boost om na het digitale voorproefje daadwerkelijk nog een keer echt op bezoek te gaan. Creatief denken wordt altijd beloond!Terug naar overzicht